Ауді Центр Львів Новини

Свіжі та актуальні новини від Ауді Центр Львів.

  1. Новини
  2. Застосування штучного інтелекту у всіх відділах розробки та конструювання авто: це мета, яку Audi поставила перед собою.
19.01.2023
Новини від Audi

Застосування штучного інтелекту у всіх відділах розробки та конструювання авто: це мета, яку Audi поставила перед собою.

Завдяки FelGAN компанія тепер використовує програмне забезпечення, яке використовує штучний інтелект, щоб відкрити нові джерела натхнення для дизайнерів.

audi


Творчі люди завжди шукають натхнення. Те саме стосується дизайнерів, які створюють нові колеса в Audi Design Studio в Інгольштадті. Але де знайти нові джерела натхнення? Принцип «мислити нестандартно» добре відомий і помітний. Але реалізувати його непросто, оскільки в творчому процесі люди схильні повертатися до того, що їм знайоме. Саме це питання стосується програмного забезпечення FelGAN на основі штучного інтелекту, внутрішньої розробки IT-відділу Audi та Audi Design. Зараз проект дає змогу креативним людям використовувати практично необмежену кількість ідей. Взаємодія з програмним забезпеченням дозволяє дизайнерам розкривати ідеї з абсолютно нових точок зору, надаючи їм пропозиції щодо подальшого розвитку та роботи над своїми творіннями. Якщо говорити конкретно, то FelGAN працює або швидко пропонуючи велику кількість фотореалістичних дизайнів, або цілеспрямовано рекомбінуючи існуючі дизайни.


Таким чином, система діє як свого роду спонтанний центр ідей для команди дизайнерів Audi, що дозволяє їм обмінюватися новими версіями та варіаціями. Інструмент дозволяє дизайнерам легко експериментувати з формою, кольором, структурою поверхні та іншими параметрами в реальному часі.

Як штучний інтелект навчився конструювати колеса?

Назва «FelGAN» є сумішшю німецького слова «колесо/обід» (Felge) і «GAN», причому останнє є абревіатурою від Generative Adversarial Networks. GAN — це особлива форма самонавчальної комп’ютерної програми, в якій два алгоритми змагаються як суперники під час так званого навчання, стаючи все кращими й кращими в змаганні один з одним. 


Це працює так: один із двох алгоритмів, «генератор», створює штучні зображення певного мотиву — у випадку FelGAN, дизайн колісного диску. Конкурент – бачить вибірку зображень, що складається з реальних фотографій коліс разом із зображеннями з генератора. Тоді Конкурент вирішує, чи є кожне зображення твором генератора чи справжнім фото. Цей процес повторюється знову і знову, поки навчання не буде завершено.


Обидва алгоритми створені, щоб вчитися на своїх помилках і постійно вдосконалюватися. Після достатньої кількості запусків витвори генератора стають настільки оманливо реальними, що навіть людське око не може або ледве може відрізнити їх від справжніх фотографій.

Інтуїтивно зрозумілий користувальницький інтерфейс програми, заснований на технології Streamlit, забезпечує короткі цикли розробки та швидкий зворотний зв’язок між дизайнерами та ІТ-командою. Щоб розробникам не доводилося покладатися на високопродуктивне локальне апаратне забезпечення під час використання програмного рішення, компоненти програми AI, які вимагають великої потужності обробки, працюють у хмарі.


Співпраця між людьми та штучним інтелектом.

Ще одна перевага FelGAN полягає в тому, що програмне забезпечення присвоює математичне значення кожному дизайну, створеному ШІ. Ці значення, які розробники називають «ДНК», можна будь-коли використовувати для відтворення дизайнів. Але це ще не все: дизайнери Audi також можуть наповнювати програму власними дизайнами та фотографіями, додаючи їх на віртуальну експериментальну поверхню. Це засновано на спеціальних алгоритмах, які визначають відповідні значення ДНК для зображень, які вводять дизайнери.

Часто дизайнери використовують лише окремі елементи з творінь FelGAN, вдосконалюючи їх у гармонійний загальний дизайн.


Тому, обираючи Audi –ви отримуєте автомобіль, для створення якого було застосовано сучасні, передові технології, навіть для дизайну колісного диску.


Image
Image
Image
Image
Image
Image

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.