Ауді Центр Львів Новини

Свіжі та актуальні новини від Ауді Центр Львів.

  1. Новини
  2. Команда Audi Sport з гарними індивідуальними результатами та невдачами на ралі Дакар
17.01.2023
Новини від Audi

Команда Audi Sport з гарними індивідуальними результатами та невдачами на ралі Дакар

Зусилля окупилися: команда Audi Sport формувала ралі Дакар 2023 за допомогою інновацій та продуктивності , незважаючи на різноманітні невдачі, показала відмінні результати.

audi


Audi RS Q e-tron з концепцією електроприводу здобула 14 місце за 15 днів змагань. Крім того, пілоти Audi в перші три дні очолили ралі в Саудівській Аравії з прототипом. Однак серія проколів, пов’язані з аварією відставки Карлоса Сайнца/Лукаса Круза та Стефана Петерханселя/Едуарда Буланже, а також величезна втрата часу Маттіасом Екстремом/Емілем Бергквістом завадили отримати кращий результат, ніж 14-е місце.

Олівер Хоффманн, член правління з питань технічного розвитку в Audi, відвідав команду з автоспорту в останні вихідні в Саудівській Аравії та відзначив багато досягнень: «Швидкість нашого інноваційного Audi RS Q e-tron була хорошою з самого початку і також показала себе і в кінці змагань. На жаль, нам також не пощастило в пустелі через багато проколів. Незважаючи на невдачі, команда відсвяткувала фініш завдяки сильній грі. Зараз розберемо всі напрямки. Нашою метою було звісно ж перше місце. Так і залишається, тому що ми точно будемо змагатися знову в 2024 році».


Після другої поїздки на ралі «Дакар» Рольф Міхль, керівник відділу автоспорту Audi, також зробив неоднозначний висновок: «Ми пережили всі злети та падіння на цьому випуску ралі «Дакар». Кращі результати в щоденних класифікаціях показують, що ми є одними з найшвидших з нашим інноваційним RS Q e-tron. І з автомобілем, який виробляє найменші викиди. Однак, від пошкоджень шин і шасі під час зустрічі з перешкодами на нерівних трасах до аварій, ми також пережили багато розчарувань. Зараз ми ретельно опрацьовуємо всі аспекти». Це робить мотивацію та продуктивність команди Audi Sport на усіх етапах ще більш вагомою.

 «Спільні потужні зусилля  наших співробітників окупилися. Без них хороші індивідуальні результати та фініш були б немислимими».


Маттіас Екстрем/Еміль Бергквіст очолили найважче у світі ралі по пустелі, а їхні товариші по команді Карлос Сайнц/Лукас Круз – у наступні два дні. Однак серія з 14 проколів на перших чотирьох пустельних етапах, розподілених між усіма трьома командами водіїв, коштувала Audi дорогоцінного часу. Подальші невдачі послідували, коли Карлос Сайнс пошкодив свою підвіску на осипах на третьому етапі та в аварії на шостому етапі. Так само камінь, невидимий у пустельному пилу, зруйнував підвіску на машині Маттіаса Екстрема на сьомому етапі. 14-разовий переможець Дакару Стефан Петерхансель більше не брав участі в гонці. Після стрибка з дюни його автомобіль приземлився так сильно, що штурман Едуард Буланже був доставлений до лікарні з болем у спині. Діагностовану травму хребта згодом лікували спеціалісти в Німеччині. «Результати трьох етапів у першій трійці показали, що це можливо», — каже Стефан Петерхансель. «Однак я не пам’ятаю свого нещасного випадку, який перекреслив усі надії». За день до завершення кар'єри французька пара пілотів все ще була в перспективній позиції, займаючи друге місце в загальному заліку.


Другий дует пілотів Audi з Карлосом Сайнцом/Лукасом Крузом слідував трохи позаду на четвертому місці. «Але тоді здавалося, що в цьому році нічого не йде на нашу користь», — резюмував Карлос Сайнс. «Вся команда була добре підготовлена, але дві аварії завадили нам фінішувати. На жаль, таким іноді може бути автоспорт». П'ять разів іспанець і його штурман Лукас Круз фінішували в трійці кращих за підсумками етапу до завершення кар'єри.


Тому всі надії покладалися на Маттіаса Екстрема/Еміля Бергквіста. Шведи, які беруть участь у своєму лише третьому ралі «Дакар», знову впоралися з вимогливою конкуренцією з більш ніж 4200 кілометрами спецділянки та майже 8900 кілометрів як найкраща команда Audi. «Це було важке ралі: ми ніколи не здавалися навіть після великих втрат у часі», — сказав дворазовий чемпіон DTM і чемпіон світу з ралі-кросу Екстрем. «Коли ми не були впевнені в дорожній книжці в окремі дні, ми трохи зменшили швидкість, інакше ми порівнювалися з лідерами».


З великим успіхом: починаючи з дев'ятого етапу скандинави шість разів поспіль потрапляли до четвірки кращих. У важких піщаних дюнах у Порожньому кварталі Екстрем/Бергквіст. Загалом вони шість разів входили до трійки лідерів під час ралі Дакар 2023.



Image
Image
Image
Image
Image
Image

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.