Ауді Центр Львів Новини

Свіжі та актуальні новини від Ауді Центр Львів.

  1. Новини
  2. Як підготувати ваш автомобіль до зимового сезону
28.11.2022
Новини від Audi

Як підготувати ваш автомобіль до зимового сезону

10 рекомендацій про що подбати, при підготовці авто до експлуатації взимку!

audi winter

Незабаром настане календарна зима, а з нею і справжні холодні місяці. Щоб бути готовими до пересування на авто взимку, - ми зібрали перелік рекомендацій «Як підготувати ваш автомобіль до зимового сезону».


Беріть на замітку та діліться з своїми друзями-автомобілістами!


1) Змініть літню ґуму на зимову
Ви і так це добре знаєте. Шини повинні підходити для пересування слизькими дорогами взимку. Їздити при мінусовій температурі на літній ґумі небезпечно і нерозважливо.


2) Перевірте тиск у шинах
Відповідність типу гуми погоді за вікном це далеко не єдиний нюанс, на який варто звернути увагу в плані коліс. Крім правильної гуми, для безпечного водіння потрібно також підтримувати правильний тиск у шинах. Так, якщо перекачати колеса, то пляма контакту коліс з дорогою зменшитися, а якщо недокачати, то в автомобіля погіршиться керованість.


3) Замініть склоочисники та склоомивач

Рідину склоомивача потрібно використати та заливати зимову, яка не замерзає при низьких температурах. Щодо склоочисників, то їх обов’язково потрібно перевірити, адже влітку вони могли потріскати та вийти з ладу через спеку. Як перевірити, чи склоочисники працюють справно? Просто увімкніть їх – склоочисники мають очищувати скло уже при першому помаху. А загалом, їх рекомендують змінювати раз чи два на рік.


4) Перевірте гальма
Зверніть увагу на стан гальмівних дисків та колодок, адже це перш за все ваша безпека.


5) Перевірте акумулятор
Перед початком зимового сезону краще перевірити автомобільний акумулятор. Термін його служби – від 3 до 5 років, і якщо цей термін вийшов, то краще провести його заміну.


6) Перевірте мастило
Дбати про автомобіль варто проходячи планове технічне обслуговування, а також напередодні зими зверніться на сервіс та за потреби проведіть заміну мастила та масляного фільтру. При низьких температурах воно може гуснути, тому краще заливати мастило зі зниженим індексом в’язкості.


7) Перевірте роботу кондиціонера
Щоб їздити у теплі та комфорті важливо перевірити дві речі: протестити чи працює кондиціонер на обігрів а також заїхати на СТО та перевірити стан повітряних фільтрів. Адже, фільтр може бути забитий, а при проходженні через нього теплого повітря може бути неприємний запах в авто.


8 ) Продіагностуйте стан ходової
За літо і за осінь окремі деталі ходової могли пошкодитися або вийти з ладу. Особливо, якщо ви часто їздили за місто, багато подорожували або розсікали по бездоріжжю. Ті дрібні проблеми, які можуть здатися незначними при сприятливих умовах, є реальною загрозою в мороз на слизькому покритті.


9) Підтримуйте максимальну кількість пального в авто
Взимку краще мати повний бак і цьому є причина - через низьку температуру на стінках напівпорожнього бака утворюється конденсат. Вода потрапляє у паливо і опускається на дно, тому що вона важча за бензин чи дизель. Якщо вода потрапить у паливопровід, то замерзне, а шлях палива у двигун перекриє. Це може привезти до пошкоджень. Також для автомобілів з дизельними двигунами варто подбати про відповідне "зимове" паливо, яке полегшує пуск двигуна взимку.


10) Аварійний набір
У непогоду в автомобілі завжди має бути аварійний набір. Рекомендуємо мати з собою:
• запасне колесо та інструменти для його заміни
• медичну аптечку
• ліхтарик;
• лопата;
• щітка і скребок для відчищання з лобового скла льоду чи снігу;
• трос;
• дроти для прикурювання;
• знак аварійної зупинки;
• теплі речі та мінімальний запас води та їжі на випадок непередбаченої ситуації.


Отож, готуйтесь до зими!


Якщо потрібен огляд автомобіля чи консультація наших спеціалістів – звертайтесь: вул.Липинскього 54Д тел.032-297-1-297

Анна Дацків

Адміністратор залу
Телефон +38 032 297 1 297
Мобільний телефон 
Факс 

Гліб Криловецький

Адміністратор залу
Телефон +38 032 297 1 297
Мобільний телефон 
Факс 

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.